Wedding Garage
Kauppakatu 2 | Jyväskylä

Wedding Garage


Wedding Garage on käytettyjen ja käyttämättä jääneiden hääpukujen erikoisliike Jyväskylässä.
Aloitimme pienessä 15m2 autotallissa toimintamme.

Wedding Garage on käytettyjen ja käyttämättä jääneiden hääpukujen erikoisliike Jyväskylässä. Valikoima vaihtelee sen mukaan mitä asiakkaat tai yritykset tuovat myytäväksi tähän juuri laajentaneeseen kivijalkaputiikkiin. Wedding Garage aloitti alun perin autotallissa vaatimattomalla kymmenellä puvulla, mutta laajensi tilojen loputtua kesken Jyväskylän keskustaan yläkaupungille. Hääpukuja alkaa olla rekeissä kohta 200 ja seuraavia laajennuksia joudutaan jo harkitsemaan vakavasti. Asiakkaita on tähän pieneen putiikkiin tullut jo neljältä mantereelta ja kahdestatoista maasta, ja tietysti koko Suomen kartta on jo valloitettu. " Meille kannattaa tulla asiakkaaksi kauempaakin, sillä joskus vasta erilaisia pukuja sovittaessa huomaa että se mitä alunperin ajatteli, ei olekaan paras vaihtoehto omalle vartalotyypille. Meillä pukua sovittaessa näkee myös kaikki muut samankokoiset hääpuvut ja voi yllättyä positiivisesti. Meiltä löytyy myös asusteita ja kenkiä."

"On hienoa saavuttaa yrityksen ensimmäisenä elinvuotena kansainvälisen yrityksen titteli. Se ei ollut tavoite, ainoastaan tarjota parasta mahdollista palvelua kierrättäville ja taloudellisia vaihtoehtoja etsiville morsiamille," kertoo perustaja Maija Putkonen. "Halusin että käytettyjen, laadukkaiden pukujen ostaminen olisi helpompaa, ja että ostokokemus olisi yhtä hyvä tai jopa parempi kuin uusia juhlavaateita myyvässä liikkeessä oli ollut. Jokainen morsian ansaitsee tulla kohdelluksi ihmisenä, kokoon katsomatta." Kehopositiivisuus muuttui tärkeämmäksi sitä mukaa mitä useampi sovitus oli takana: "Jos ihminen ei voi katsoa itseään peilistä ja olla tyytyväinen, ei mikään vaate saa tuntemaan oloa kauniiksi. Oma huono kokemus hääpuvun ostoreissulta oli se maamerkki, josta liiketoiminta lopulta sai alkunsa. Olin nöyryytetty ja itkuinen hääpukuliikkeen myyjän kohtelun jäljiltä, olin saanut kuulla olevani hirvittävän iso ja ettei liikkeessä todennäköisesti edes ole sinun kokoasi valikoimassa. Ja siitä paljon enemmän kangasta vievästä mekosta pitäisi maksaa lisää 30% puvun hinnasta. Tiesin etten voi olla ainoa saman kokenut, ja tiesin että pystyisin helposti parempaan." Putkonen jatkaa. "Olen sivutoimisesti haastavien asiakaspalvelutilanteiden kouluttaja. Haastavia asiakkaita morsiamissa ei kyllä ole, mutta eipä korkeasta laadusta kiinni pitäminen asiakaspalvelussa juuri ole haitannut."

Asiakaspalautteiden mukaan liikkeen palvelutaso pärjää kansainvälisten luksusputiikkien yli ja nenäliinoja tarvitaan vain onnenkyyneleiden pyyhkimiseen. "Kaikkein ihaninta on saada halaus onnelliselta morsiamelta ja nähdä miten kevyin askelin morsian lähtee liikkeestä, ja miten onnellisena häihin valmistautuminen jatkuu. On kunnia saada tehdä ihmiset nauttimaan elämästään ihan työn puolesta, saati tehdä vielä ympäristölle palveluksia."

"Asuin ennen Tampereella ja siellä oli jo ennen vuotta 2010 kuusi käytettyjen vaatteiden myymälää. Kestävä kehitys ja taloudellisuus voivat kulkea käsi kädessä: aina on niitä jotka tahtovat ostaa kaiken uutena ja aina on niitä jotka tahtovat ostaa tavaran edullisemmin ja käytettynä. Molemmat tahot voivat hyötyä tästä palvelusta ja molempia tarvitaan. Nythän meillä on toki myös outlet-hääpukuja eli edellisen vuoden malleja huomattavasti uutta edullisemmin hinnoin myynnissä. Rekistä voi löytyä vaikkapa Vera Wang tai Maggie Sottero käyttämättömänä alle 1000€ ja se on aika hieno asia niille jotka ovat aiemmin suunnanneet isompien kaupunkien liikkeisiin merkkihääpukuja ostamaan." Putkonen jatkaa.

Wedding Garagen valikoimaan halutaan kaikki koot: pienistä ja lyhennetyistä isoihin ja pitkille morsiamille sopiviin. "Jokainen morsian on erilainen ja morsian on todellakin aina oikean kokoinen. Nykyään meillä on valtava määrä eri merkkejä ja malleja valmiina rekissä," kertoo helmikuussa 2018 aloittanut myymäläpäällikkö Eeva Kouvalainen. Eeva tarttui rooliinsa omaan tapaansa valmiina kaikkeen ja Maijan jäädessä äitiyslomalle jää hoitamaan liikettä päätoimisena yrittäjänä ja osakkaana. "On ollut upeaa tulla mukaan toimintaan jossa saa tehdä töitä kauniiden asioiden ja ihanien ihmisten kanssa. Meillä todella on ihanimmat asiakkaat!" Eevan aurinkoinen ja tarttuva positiivisuus oli rekrytoinnin peruste, eikä vaatetusalan koulutus ja taitava silmä vaatteille tai niiden muokkausmahdollisuuksille haitannut. Wedding Garagen kautta ensin mallin töihin bookattu Eeva oli oikeastaan ainoa oikea vaihtoehto liikettä pyörittämään. "Joku neuvoi, että pitää rekrytoida itseään taitavampia ja fiksumpia ihmisiä," Maija kehuu, "Parempaa en osaisi edes toivoa."

Helmikuussa joukkoon tuli mukaan myös varsinainen talousalan osaaja Tea Holm, pääkaupunkiseudulla asuva ekonomi, joka tarttui yrityksen toimitusjohtajan rooliin. Tea ottaa Maijalta yrityksen virallisten asioiden hoitamisen vastuun ja palvelee samalla asiakkaita Helsingistä käsin. Tea ottaa vastaan myyntiin tulevia pukuja pääkaupunkiseudulla jolloin Jyväskylään saadaan pikkukaupunkia paljon normaalia laajempi merkkivalikoima. "Olen ollut mukana messuilla ja tämä kaikki vain vei mukanaan, paljon on ollut uudenkin oppimista mutta hauskaa on ollut koko ajan. Wedding Garage on todella positiivinen yritys!"

Neljäs osakas yrityksessä onkin sitten tiimin ainoa mies Ville Putkonen, taitaja tietotekniikan takana. Tiimin osaaminen yhdessä onkin ehkä se salaisuus, jolla liiketoiminta pyörii sujuvasti. Tai ehkä se, että jokainen pääsee osallistumaan työhön, jossa tehdään töitä ihanien asiakkaiden, ekologisuuden ja kestävän kehityksen, taloudellisen elämäntavan ja positiivisten uutisten parissa. "Ei ole vielä ollut huonoa päivää töissä," Maija summaa.

Wedding Garage ottaa myyntiin käytettyjä ja käyttämättömäksi jääneitä, hääpukuliikkeestä tai hääpukuompelijalla teetettyjä hääpukuja jotka ovat alle 6 vuotta vanhoja, ja jos käytettyjä, pesetettyjä. Lisäksi myyntiin kelpaavat hunnut, alushameet ja asusteet. Liikkeen valikoimasta löytyy myös kotimaisten suunnittelijoiden ja valmistajien tekemiä kierrätys- tai hopeakoruja.

Meille kannattaa tulla kauempaakin, mm. Mikkeli, Tampere, Äänekoski ja Kuopio ovat kaikki kohtuullisen matkan päässä.
Ajanvarauksemme mahdollistaa käynnit myös muilta paikkakunnilta.

"Meille kannattaa tulla asiakkaaksi kauempaakin, sillä joskus vasta erilaisia pukuja sovittaessa huomaa että se mitä alunperin ajatteli, ei olekaan paras vaihtoehto omalle vartalotyypille. Meillä pukua sovittaessa näkee myös kaikki muut samankokoiset hääpuvut ja voi yllättyä positiivisesti. Meiltä löytyy myös asusteita ja kenkiä."

Tietoa meistä löydät myös alla olevista linkeistä.

Haastattelu Ylen Radio Suomi Jyväskylässä: https://areena.yle.fi/1-4219918

Juttu yrityksestä Yle uutisten verkkosivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-9825755

Juttu Keskisuomalaisessa yrityksestä: https://www.instagram.com/p/BfAzXu_DRuV/

Wedding Garage 'Love Me Do' messuilla: https://lovemedo.fi/entries/Wedding%20Garage

Wedding Garage 'Always yours' blogissa: http://alwaysyours1.blogspot.fi/2018/02/wedding-garage-kaytettyjen-haapukujen.html

Wedding Garage 'Not so damn mainstream' blogissa: https://notsodamnmainstream.blogspot.fi/2018/01/love-me-do-haamessut.html